Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 466/11.07. - Ordin nr. 6538/2007 din 20/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la Sistemul de control al exportului (ECS)

Depunerea declaratiei vamale de export prin mijloace electronice se poate face de catre operatorii economici (exportatori, comisionari in vama, exportatori/destinatari agreati), prin intermediul modulului de management al declaratiei vamale de export, componenta a aplicatiei ECS-RO. Pentru utilizarea modulului de management a declaratiei vamale de export destinat operatorilor economici este necesar ca acestia sa indeplineasca cerintele tehnice hardware si software, prezentate in anexa nr. 1 la aceeste norme metodologice.
Accesul operatorilor economici la ECS se realizeaza pe baza autorizatiei eliberate de Autoritatea Nationala a Vamilor, Directia de tehnologia informatiei, comunicatii si statistica vamala. Autorizatia de acces se acorda pe baza unei cereri scrise care cuprinde: denumirea societatii comerciale, sediul, codul unic de inregistrare, numele, prenumele si functiile persoanelor care reprezinta legal societatea comerciala. Declararea marfurilor in ECS in procedura simplificata se face numai in cazul in care se utilizeaza procedura de vamuire la domiciliu. in acest caz, cererea de autorizare pentru acces la ECS se depune de catre societatea autorizata in calitate de exportator/destinatar agreat sau, dupa caz, de catre comisionarul in vama care reprezinta societatea pentru efectuarea formalitatilor vamale.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative