Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 318/09.05 - Sentinta civila nr. 185/2010 din 27/04/2010 privind actiunea in contencios administrativ formulata de reclamanta Societatea Comerciala "New Vissa" - S.R.L. in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei si intervenienta Societatea Romana de Radiodifuziune, avand ca obiect anulare acte emise de autoritatile de reglementare - Hotararea Guvernului nr. 977/2003 si Hotararea Guvernului nr. 978/2003 - rejudecare Dosar nr. 1.429/33/2009

Prin decizia pronuntata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus anularea prevederilor legale prin care firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si TV.

Pana in prezent toate persoanele juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica si sucursalele sau reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, aveau obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune si de televiziune, indifferent daca acestea beneficiau sau nu de aceste servicii.

Incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a acestei decizii, societatile comerciale nu mai datoreaza taxa radio-TV, indiferent daca acestea detin sau nu receptoare radio sau TV.

« Arhiva noutati legislative