Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Propunere: 1% impozit pentru microintreprinderile nou infiintate

O noua propunere a fost preluata in proiectul Codului fiscal care urmeaza sa fie aprobat de guvern si trimis Parlamentului pentru dezbatere pana pe 25 martie. Astfel, microintreprinderile nou infiintate ar urma sa fie impozitate cu 1% asupra veniturilor, indiferent de numarul de salariati. Impozitul de 1% va fi aplicat in primii doi ani de la infiintare.

In proiectul Codului Fiscal este propus un sistem nou de impozitare a veniturilor microintreprinderilor, in functie de numarul de salariati. Cotele de impozit propuse sunt de 1% pentru microintreprinderile care au peste doi salariati inclusiv, 3% pentru cele care au un salariat si 3% plus 1.530 lei trimestrial pentru cele fara salariati. Proiectul stabileste ca salariat este persoana angajata cu un contract de munca cu durata normala.

Mediul de afaceri a semnalat ca impozitarea cu 3% sau 3% plus 1.530 lei pe trimestru este prea impovaratoare pentru firmele nou infiintate. Observatia a fost preluata in proiect sub forma modificarii mentionate.

 

« Arhiva noutati legislative