Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Proiect: Stampila nu va mai fi obligatorie

Ministerul de Finante a publicat un proiect de modificare a OUG nr. 77/1999 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata prin care s-a reglementat eliminarea obligativitatii aplicarii stampilei atat pe declaratii, cereri si alte documentele depuse de catre persoane fizice, persoane juridice de drept privat asa cum sunt definite in Codul civil, precum si de catre entitatile fara personalitate juridica la institutii sau autoritati publice, cat si pe documente sau alte inscrisuri emise intre aceste entitati sau persoane.

In schimb, regula nu se aplica persoanelor juridice de drept public care vor aplica stampila pe documentele emise de catre acestea, conform regulilor aplicabile in prezent.

In prezent, desi nu au fost identificate prevederi legale de nivelul legislatiei primare care sa instituie obligatia pentru persoane fizice autorizate, liber profesionisti, persoane juridice sau alte entitati fara personalitate juridica de a utiliza stampila in relatia cu autoritatile sau institutiile publice sau in relatiile dintre acestea, totusi exista o anumita uzanta in utilizarea stampilei. De asemenea exista si legislatie secundara care impune aplicarea stampilei pe documentele ce se depun la diverse autoritati publice.

Proiectul integral poate fi consultat aici: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/NFOGmodifCPF8iulieANAF_09072015.pdf

 

« Arhiva noutati legislative