Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.216/02.04.2012 - Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 7/2012 din 15/03/2012 pentru aprobarea Normelor privind instituirea masurilor de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul activitatii de consultanta fiscala

Normele  stabilesc masurile  de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism  si reglementeaza standardele minime pentru elaborarea atat de catre consultantii fiscali cat si de catre societatile comerciale de consultanta fiscala a normelor de cunoastere a clientelei, ca parte esentiala a administrarii riscului de spalare a banilor si de finantare a terorismului, si aspecte legate de implementarea acestora. Se completeaza de drept cu toate celelalte prevederi legale incidente.

Contractele de confidentialitate, legislatia sau prevederile privind secretul profesional nu pot fi invocate pentru a restrictiona capacitatea persoanelor fizice si juridice care desfasoara activitati de consultanta fiscala de a raporta tranzactiile suspecte Oficiului  National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, acestea avand obligatia sa utilizeze formularele de raportare elaborate de Oficiu.

Dintre prevederile prezentelor norme mentionam:

« Arhiva noutati legislative