Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 886/17.12 - Ordin nr. 632/2009 din 15/12/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar

  Operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar sunt obligati sa informeze consumatorul in scris, inainte de operatiunea efectiva de schimb valutar, asupra cursului practicat si asupra sumei ce urmeaza a fi inmanata consumatorului, prin completarea unui formular de acceptare a tranzactiei, ce va fi semnat de ambele parti, astfel incat consumatorul sa aiba posibilitatea de a face o alegere rationala. Operatorul economic trebuie sa faca dovada ca a informat in scris consumatorul inainte de efectuarea tranzactiei printr-un formular de acceptare a tranzactiei ce va fi intocmit atat in limba romana, cat si in limba engleza, in doua exemplare, un exemplar pentru consumator, iar celalalt pentru operatorul economic. Consumatorul, dupa ce verifica daca formularul este completat in mod corect, il semneaza, pastrand totodata un exemplar al acestuia. Orice tranzactie de schimb valutar va putea fi efectuata numai dupa completarea acestui formular.

Consumatorul, in cazul in care constanta neconcordante intre cursul valutar afisat si cel mentionat in formularul de acceptare a tranzactiei sau pe bonul fiscal, are dreptul de a solicita, in scris, in cel mult 24 de ore, anularea tranzactiei.

Prezentul ordin intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

« Arhiva noutati legislative