Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 861/07.12 - Lege nr. 238/2011 din 05/12/2011 pentru aprobarea O.U.G. nr. 53/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism

Prezenta lege introduce sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor privind adoptarea de masuri de prevenire a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism. Acest lucru inseamna ca toate persoanele care intra sub incidenta legii 656/2002, inclusiv cele care realizeaza operatiuni sub nivelul a 15.000 euro si care nu au obligatia desemnarii unei persoane responsbile in relatia cu Oficiul Spalarii Banilor, ar trebui sa adopte masuri standard, simplificate sau suplimentare de cunoastere a clientelei pe care ar trebui sa le aplice in relatia cu acestia. Nerespectarea acestei prevederi se poate sanctiona cu amenda de la  15.000 lei la 50.000 lei.

 

S-a introdus de asemenea o prevedere potrivit careia entitatile care desfasoara activitati de schimb valutar pe teritoriul Romaniei, altele decat cele care fac obiectul supravegherii B.N.R. trebuie sa fie autorizate si/sau inregistrate de catre Ministerul Finantelor Publice, prin Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar.

Procedura de autorizare si/sau de inregistrare a acestor entitati urmeaza sa se stabileasca prin ordin al ministrului finantelor publice. Aceste prevederi privind autorizarea se vor aplica la 120 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

« Arhiva noutati legislative