Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 820/08.12 - Ordin nr. 2731/2010 in 30/11/2010 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii la administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti

Au fost modificate criteriile de selectie a contribuabililor mijlocii ce vor fi administrati de administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti. Astfel, potrivit prevederilor prezentului Ordin, contribuabilii mojlocii vor fi selectati in functie de volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate, volumul veniturilor din activitatea de exploatare, volumul cheltuielilor cu personalul si volumul activelor imobilizate corporale si necorporale.

De asemenea, sunt considerati contribuabili mijlocii acei contribuabili care sunt aflati in procedura insolventei si care au creante fiscale mai mari de 3 milioane lei.

Contribuabilii mijlocii care nu mai indeplinesc criteriile de selectie prevazute in prezentul ordin vor fi scosi din administrarea administratiilor finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa 2 ani consecutivi in care nu indeplinesc aceste criterii de selectie.

Lista marilor contribuabili se actualizeaza anual, prin ordin al presedintelui ANAF, fiind intocmita, aprobata si publicata in Monitorul Oficial pana la data de 31 octombrie a fiecarui an.

Prezenul Ordin aproba si listele contribuabililor mijlocii ce vor fi admnisnitrati de directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti incepand cu 1 ianuarie 2011.

« Arhiva noutati legislative