Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 804/14.11 - Ordin nr. 3389/2011 din 03/11/2011 privind stabilirea prin estimare a bazei de impunere

Ordinul stabileste regulile privind estimarea bazei de impunere pentru persoanele juridice sau fizice, precum si pentru orice alte entitati fara personalitate juridica care realizeaza venituri pentru care se datoreaza impozite, taxe, contributii si alte sume la bugetul general consolidat al statului, in conditiile legii.

Prevederile prezentului ordin nu se aplica pentru estimarea veniturilor si a impozitului datorat de persoanele fizice care realizeaza venituri a caror sursa nu a fost identificata.

Estimarea bazei de impunere se efectueaza de catre organele de inspectie fiscala atunci cand documentele si informatiile prezentate in cursul inspectiei fiscale sunt incorecte ori incomplete ori in situatia in care contribuabilul nu pune la dispozitia organelor de inspectie fiscala aceste documente.

La stabilirea bazei de impunere se vor face estimari atat in ceea ce priveste veniturile, cat si in ceea ce priveste cheltuielile aferente acestor venituri.

Pentru estimarea bazei de impunere, organele de inspectie fiscala pot folosi urmatoarele metode:

Selectarea metodei se va face in functie de situatia identificata la contribuabil, sursele de informatii, inscrisurile identificate si de complexitatea activitatii verificate. Metoda aleasa de catre echipa de inspectie fiscala trebuie sa fie aprobata in prealabil de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala.

« Arhiva noutati legislative