Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 656/17.09 - Hotarare nr. 35/2008 din 04/09/2008 pentru aprobarea Normei nr. 19/2008 privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat, in caz de invaliditate si in caz de deces

Pot primi contravaloarea activului net personal inainte de termen, participantii la fondul de pensii private care beneficiaza de pensie de invaliditate de gradul I sau de gradul II pentru afectiuni care nu mai permit reluarea activitatii. In cazul invaliditatii de gradul III, daca participantul nu mai are calitatea de asigurat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare si nu mai contribuie la sistemul public de pensii, plata contributiilor catre fondul de pensii administrat privat va fi suspendata. Totusi, acestea isi pastreaza drepturile pe toata perioada de suspendare a platii contributiilor catre fondul de pensii administrat privat.
De asemenea este reglementat si modul de distribuire a activului net catre beneficiarii legali ai persoanei decedate inainte ca aceasta sa solicite dreptul la pensie.
Prezentele norme intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative