Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 568/17.08. - Ordin nr. 616/2007 din 29/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificar

Prezentul Ordin reglementeaza procedura de aplicare a scutirii de TVA pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii in favoarea:
– misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, a personalului acestora, precum si a cetatenilor straini cu statut diplomatic sau consular in Romania, in conditii de reciprocitate
– reprezentantelor organizatiilor internationale si interguvernamentale acreditate in Romania, precum si a membrilor acestora, in limitele si in conformitate cu conditiile precizate in conventiile de infiintare a acestor organizatii.
– cetatenilor straini cu statut diplomatic sau consular intr-un alt stat membru si a reprezentantelor organizatiilor internationale si interguvernamentale acreditate intr-un alt stat membru, precum si pentru:
– livrarile de bunuri transportate sau expediate catre alt stat membru NATO, destinate uzului oficial al fortelor armate ale unui stat, altul decat statul membru de destinatie, sau al personalului civil care insoteste fortele armate ori pentru aprovizionarea popotelor sau cantinelor, daca fortele iau parte la efortul de aparare comun.
– livrarile de bunuri netransportate in afara Romaniei si/sau prestarile de servicii efectuate in Romania, destinate uzului oficial al fortelor armate ale statelor straine membre NATO sau al personalului civil care insoteste fortele armate ori aprovizionarii popotelor sau cantinelor, daca fortele iau parte la efortul de aparare comun.
Scutirea de taxa pe valoarea adaugata pentru achizitiile efectuate in Romania de persoanele scutite mentionate mai sus se poate acorda
– direct ( facturare fara taxa pe valoarea adaugata de catre furnizorii de bunuri si/sau prestatorii de servicii, in baza Certificatului de scutire si a talonului de comanada, pentru valori de peste 700 RON)
– prin restituirea de taxa pe valoare adaugata de catre autoritatile fiscale
Incepand cu data de 01.09.2007, data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Certificatele de scutire de TVA emise in baza prevederilor O.M.F nr. 1.898/2004 si ale O.M.F nr. 2.215/2006 isi inceteaza aplicabilitatea.
Spre deosebire de vechea Procedura, stabilita prin OMF 2215/2006, pentru inchirierea sau leasingul de bunuri imobile, in cazul in care au optat pentru taxare, prestatorii vor aplica scutirea cu drept de deducere numai pe baza certificatului valabil de scutire prezentat de persoanele scutite.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative