Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 485/ 19.06. - Ordin nr. 389/2007 din 27/06/2007 privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor internet-banking, home-banking sau mobile-banking

Prezentul ordin se aplica bancilor, persoane juridice romane, precum si sucursalelor din Romania ale bancilor, persoane juridice straine si are ca obiect stabilirea procedurii privind eliberarea avizului Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) asupra instrumentelor de plata cu acces la distanta tip internet-banking, home-banking sau mobile-banking. Scopul avizului il constituie verificarea indeplinirii de catre sistemul informatic al emitentului si de catre solutia software, prin intermediul carora este oferit instrumentul de plata cu acces la distanta, a unor cerinte minime de securitate.
Documentele necesare pentru eliberarea avizului se inainteaza catre MCTI in perioada 1 aprilie – 30 iunie a fiecarui an, avizul eliberat fiind valabil pana la data de 1 iulie a anului urmator. Avizul eliberat este netransmisibil.
Deasemenea, emitentul este obligat sa informeze MCTI, trimestrial, cu privire la numarul de utilizatori ai instrumentului de plata cu acces la distanta, numarul de plati efectuate prin intermediul instrumentelor de plata cu acces la distanta, precum si valoarea platilor efectuate prin intermediul acestora. Raportarile pot fi transmise prin posta, pe adresa Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Bd. Libertatii nr. 14, sectorul 5, cod 050706, sau prin e-mail, ca fisier atasat, pe adresa e-banking@mcti.ro, pana la sfarsitul lunii urmatoare trimestrului pentru care se face raportarea.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative