Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 327/18.05 - Ordin nr. 112/2010 din 17/05/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 51 alin. (31) din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

  Potrivit actului normativ, persoanele care solicita concediu medical vor completa o declaratie pe propria raspundere in care vor mentiona locul in care se vor afla pe perioada concediului, programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist si intervalul in care platitorul de indemnizatii poate efectua verificarea la domiciliu.

Astfel, in numai in acest interval, platitorii de indemnizatii vor putea verifica prezenta asiguratilor la domiciliu, fiind insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei.

Ordinul MS nr. 429/2010 prevede ca, in acest sens, platitorii de indemnizatii pot solicita prezenta reprezentantului politiei cu ocazia verificarii prezentei asiguratilor la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata, in vederea desfasurarii in conditii corespunzatoare a acestei activitati, pentru preintampinarea unor situatii pe risc ce ar putea aduce atingere ordinii si linistii publice.

Conform actului normativ, prezenta reprezentantului politiei poate fi solicitata astfel:

De asemenea, persoanele desemnate sa efectueze verificarea au obligatia de a asigura pe parcursul verificarii respectarea garantiilor constitutionale privind inviolabilitatea domiciliului, respectarea dreptului la viata intima, familiala si privata.

Totodata, in cadrul actiunii de verificare a prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de resedinta indicata, este interzisa patrunderea reprezentantilor platitorilor de indemnizatii sau a reprezentantului unitatii teritoriale de politie competente in locuinta sau in locul imprejmuit tinand de aceasta. Acestia pot patrunde in locuinta sau in locul imprejmuit doar daca exista consimtamantul expres al persoanei aflate in concediu. Consimtamantul se obtine, in scris, sub semnatura, anterior patrunderii in locuinta sau in locul imprejmuit, prin procesul-verbal de constatare prevazut in anexa care face parte integranta din prezentele norme.

« Arhiva noutati legislative