Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 201/30.03 - Ordonanta de urgenta nr. 22/2010 din 24/03/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

  Potrivit acestei ordonante, platile anticipate de impozit pe profit pe care contribuabilii trebuiau sa le aplice incepand cu acest an au fost amanate pana la 1 ianuarie 2012.

Astfel, societatile comerciale platitoare de impozit pe profit, altele decat bancile, vor fi in continuare obligate sa calculeze si sa plateasca impozitul pe profit trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul.

Pentru ca impozitul minim nu a fost inca abrogat, in continuare la determinarea impozitului pe profit datorat trimestrial (pentru trimestrele I – III) va trebui sa se compare impozitul pe profit rezultat din aplicarea cotei de 16% asupra profitului impozabil cu impozitul minim, recalculat corespunzator pentru trimestrul respectiv, platindu-se cel mai mare dintre ele.

 Atentie, pentru detereminarea impozitului minim aferent anului 2010 vor fi luate in considerare toate veniturile realizate in anul 2009 din care se scad:

In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv.

 Spre deosebire de anul precedent, pentru definitivarea impozitului pe profit datorat pe total an se va efectua comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual. In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul anului pentru definitivarea impozitului pe profit se efectueaza comparatia impozitului pe profit aferent perioadei respective cu impozitul minim anual recalculat in mod corespunzator pentru aceeasi perioada.

 

« Arhiva noutati legislative