Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 185/16.03 - Ordin nr. 5/2011 din 07/03/2011 pentru modificarea si completarea Normelor privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul pietei asigurarilor, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 24/2008

A fost eliminata prevederea potrivit careia entitatile nu erau obligate sa identifice clientul in cazul politelor de asigurare generala, daca prima de asigurare era mai mica decat sau egala cu echivalentul in lei al sumei de 2.500 euro sau al politelor de asigurare de viata, daca prima de asigurare sau ratele de plata anuale sunt mai mic de 1.000 euro ori prima unica de asigurare platita este mai mica de 2.500 euro sau daca ratele de prima periodice depaseasca limita sumei de 1.000 euro, respectiv de 2.500 euro, in echivalent lei.

Pentru aceste categorii de asigurari, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, entitatile sunt obligate sa aplice cel putin masurile simplificate de cunoastere a clientelei.

In cazul activitatilor de asigurari de viata, verificarea identitatii beneficiarului unei polite de asigurare de viata se va face ori de cate ori acesta este schimbat pe durata de derulare a contractului de asigurare.

Entitatile care aplica masuri simplificate de cunoastere a clientului trebuie sa obtina informatii suficiente despre clienti si sa monitorizeze permanent activitatea acestora pentru a stabili ca acestia se incadreaza in categoria pentru care s-au aplicat masuri simplificate de cunoastere a clientului.

Aplicarea masurilor suplimentare de cunoastere a clientului este obligatorie cel putin in cazul persoanelor care nu sunt prezente fizic la efectuarea operatiunilor sau in cazul tranzactiilor ocazionale sau al relatiilor de afaceri cu persoanele expuse politic, care sunt rezidente intr-un alt stat membru al U.E. sau al Spatiului Economic European ori intr-un stat tert.

« Arhiva noutati legislative