Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 145/05.03 - Lege nr. 25/2010 din 02/03/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei

Potrivit modificarilor, deschiderea procedurii de insolventa trebuie publicata si pe pagina de internet a debitorului in termen de 24 de ore de la data comunicarii hotararii de deschidere a procedurii. In acest sens trebuie publicate informatiile referitoare la starea societatii, precum si numarul, data si instanta care a pronuntat hotararea. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.  Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se face de catre organele de specialitate ale A.N.A.F., din oficiu sau la sesizarea judecatorului-sindic, a administratorului judiciar/lichidatorului sau a oricarei persoane interesate.

Prejudiciile suferite de tertii de buna-credinta, ca urmare a nerespectarii obligatiilor debitorului privind publicarea prin orice mijloace a starii de insolventa vor fi reparate in mod exclusiv de persoanele care au incheiat actele ca reprezentanti legali ai debitorului, fara a fi atinsa averea debitorului.

« Arhiva noutati legislative