Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 141/24.02 - Ordin nr. 1752/2011 din 23/02/2011 pentru completarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia, aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.A.F. nr. 1.314/2007

A fost introdus un nou capitol privind stingerea impozitului pe venitul din salarii platit de contribuabilii care au sedii secundare inregistrate ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor ca urmare a faptului ca a fost introdusa declaratia unica prin care se individualizeaza obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul principal si la sediile secundare ale acestora.

Impozitul pe venit platit de catre contribuabil in contul unic  se distribuie si se inregistreaza de catre organul fiscal competent, pe sediul principal, respectiv pe sediile secundare ale platitorului, proportional cu impozitul datorat pentru fiecare dintre acestea din totalul impozitului individualizat in titlul de creanta pentru care s-a efectuat stingerea. Modul de distribuire a impozitului pe venitul din salarii stins, atat pe sediul principal, cat si pe fiecare dintre sediile secundare, se va comunica, in sistem informatic, de catre organul fiscal competent unitatii de trezorerie a statului la care este arondat contribuabilul.

« Arhiva noutati legislative