Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.98/01.02.- Decizie nr. 11/2006 din 18/01/2006 pentru publicareain M.Of. a Protocolului privind comunicarea publica a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual in cinematografe si desemnarea organismului de gestiune colectiva Centrul Ro

Pentru utilizarea directa sau indirecta a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, utilizatorii de opere cinematografice au obligatia sa plateasca o remuneratie reprezentand drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, prin aplicareaunei cote de 1,2% la baza de calcul constituita dintotalitatea veniturilor brute lunare, din care se scad TVA si timbrul cinematografic, obtinute de fiecare dintre utilizatori. Utilizarea in cadrul cinematografelor a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, aduse anterior la cunostinta publica si ale caror drepturi conexe patrimoniale se afla in termenele de protectie prevazute de lege, se poate face numai daca remuneratia echitabila, datorata conform prezentului protocol, a fost achitata catre organismul de gestiune colectiva a drepturilor artistilor interpreti sau executanti, desemnat de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor drept colector.
Remuneratia se plateste trimestrial pana la data de 26 a primei luni urmatoare trimestrului pentru care este datorata (anterior, termenul era de 20).
(Nou!)Utilizatorii au obligatia sa transmita organismului de gestiune colectiva a artistilor interpreti, pana la data de 25 a fiecarei luni, pentru luna precedenta, un raport care va cuprinde baza de calcul a sumelor virate si lista completa a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, durata utilizarii lor, mentionarea denumirii fiecarei videograme utilizate zilnic, producatorul acesteia ( aceste liste constituie baza de repartizare a remuneratiilor incasate de organismul de gestiune colectiva a drepturilor conexe prevazut in acest protocol). Raportul va fi transmis in format electronic, va fi insotit de o adresa de inaintare purtand numele reprezentantului legal, semnatura si stampila utilizatorului, adresa prin care va fi confirmata pe propria raspundere veridicitatea informatiilor continute in raport.
Pentru intarzieri la plata, utilizatorii datoreaza penalizari pentru fiecare zi de intarziere in cuantumul celor datorate pentru debitele la bugetul de stat._x000D_

« Arhiva noutati legislative