Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.967/04.12.- Lege nr. 422/2006 din 22/11/2006 privind organizareasi functionareasistemului statistic de comert international cu bunuri

Operatorii economici inregistrati in Romania in scopuri de taxa pe valoarea adaugatacare expediaza bunuri intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau care primesc bunuri dintr-un altstat membru al Uniunii Europene sunt responsabili cufurnizarea informatiilor statistice Intrastat.
Obligatia furnizariiacestorinformatiirevineaceloroperatori economici care efectueaza comert intracomunitar cu bunuri si realizeazao valoare a acestuiace depaseste pragul valoric stabilit anual de Institutul National de Statistica,separat pentru cele doua fluxuri,introduceri si, respectiv,expedieri de bunuri.
Declaratia statistica Intrastat completata se transmite lunar la Institutul National de Statistica la termenul stabilit prin normele de completare.Se depune in format electronic, utilizandu-se aplicatiile informatice pentru transmiterea datelor puse la dispozitie de Institutul National de Statistica sau fisiere cu date a caror structura trebuie sa respecte specificatiile Institutului National de Statistica.

« Arhiva noutati legislative