Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 901/06.11. -Lege nr. 399/2006 din 30/10/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

* S-a majorat cota contributieipentru concedii si indemnizatii.Aceastaeste de 0,85%aplicata la fondul de salarii sau, dupa caz, la drepturile reprezentand indemnizatie de somaj, asupra veniturilor supuse impozitului pe venit ori asupra veniturilor cuprinse in contractul de asigurari sociale.
* S-a plafonat aceasta contributie in sensul ca baza lunara de calcula contributiei nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul asiguratilor din luna pentru care se calculeaza contributia si valoarea corespunzatoare a 12 salarii minime brute pe tara.
* Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilorsi indemnizatiilor s-a redus de la 6 luni lao lunarealizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordadrepturile respective.
* Contributia pentru concedii si indemnizatii se aplica si asupra indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca urmare a unui accident de munca sau boala profesionala si se suporta de catre angajator sau din fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale constituit in conditiile legii, dupa caz.
* Indemnizatiapentru incapacitate temporara de muncaeste suportata de catre angajatordin prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca, fara sa se mai tina cont de numarul de angajati avut la data ivirii incapacitatii temporare de munca a asiguratului.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative