Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.823/ 06.10. - Hotarare nr. 1317/2006din 20/09/2006pentru aprobareaNormelor metodologice de aplicarea dispozitiilorLegii nr. 193/2006 privind acordareatichetelor cadou sia tichetelor de cresa

Societatile comerciale, regiile autonome, societatile si companiile nationale, institutiile din sectorul bugetar, unitatile cooperatiste,celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care încadreaza personal pe baza de contract individual de muncapot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou si a tichetelor de cresa.
Salariatiipot beneficia detichete cadou acordate de angajatorii lornumai pentru destinatiile sau evenimentele care se încadreaza încheltuielile sociale.Angajatorii acorda angajatilor proprii tichete cadou, în limita sumei prevazute în bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii, într-o pozitie distincta de cheltuieli denumita „Tichete cadou” pentru cheltuieli sociale.
Tichetele de cresase acordapentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 3 ani sipot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este înscris copilul salariatului.Limita valorii nominale a tichetelor de cresaeste în suma de 300 lei (RON) pentru o luna,pentru fiecare copil aflat la cresasi se asigura integral dincosturi de catre angajator.Pot fi utilizate de catre angajati numai la cresele la care au înscrisi copiii si cu care unitatile emitente au încheiate contracte de prestari de servicii.Tichetele de cresa se acorda în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de cresa prevazute în bugetele de venituri si cheltuieli aprobate potrivit legii, într-o pozitie distincta de cheltuieli denumita „Tichete de cresa”.
Acordarea tichetelor cadou nu exclude acordarea concomitenta si a tichetelor de cresa pentru acelasi angajat. Asupra sumelor corespunzatoare tichetelor cadou si tichetelor de cresa acordate de angajatornu se calculeaza si nu se retin nici pentru salariat, nici pentru angajatorimpozitele si taxele aferente salariilor.
Societatile pot utiliza tichete cadou si pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a acestor tichete, prevazute în bugetele proprii, aprobate potrivit legii, în pozitii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou.

« Arhiva noutati legislative