Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.758/06.09.- Ordin nr. 1393/2006din 22/08/2006 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului pe venit la persoanele fizice si a modelului si conþinutului formularelor "Decizie de impunere din oficiu"

Organul fiscal competent are dreptul de a stabili din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil, pe fiecare sursã ºi categorie de venit, în situaþia în care contribuabilul nu depune declaraþia de venit la termenul prevãzut de lege. Impunerea din oficiu a obligaþiilor fiscale se face prin estimarea bazei de impunere. Stabilirea din oficiu a obligaþiilor fiscale nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înºtiinþarea contribuabilului privind depãºirea termenului legal de depunere a declaraþiei fiscale.
Impozitul stabilit din oficiu de organul fiscal competent se corecteazã astfel:
– prin depunerea efectivã de cãtre contribuabil a declaraþiei de venit, conform legii. ÃŽn situaþia în care dupã depunerea de cãtre contribuabil a declaraþiei de venit rezultã diferenþe faþã de impozitul pe venit stabilit prin decizia de impunere din oficiu, în evidenþa fiscalã se vor lua în considerare numai diferenþele în plus sau minus, iar pentru calculul majorãrilor de întârziere se va aplica procedura similarã cu procedura de calcul a majorãrilor de întârziere în cazul depunerii declaraþiei rectificative;
– prin efectuarea unei inspecþii fiscale privind impozitul care a fost stabilit din oficiu.

« Arhiva noutati legislative