Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.758/06.09.- Ordin nr. 1393/2006 din 22/08/2006 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului pe venit la persoanele fizice si a modelului si continutului formularelor "Decizie de impunere din oficiu"

Organul fiscal competent are dreptul de a stabili din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil, pe fiecare sursa si categorie de venit, in situatia in care contribuabilul nu depune declaratia de venit la termenul prevazut de lege. Impunerea din oficiu a obligatiilor fiscale se face prin estimarea bazei de impunere. Stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale nu se poate face inainte de implinirea unui termen de 15 zile de la instiintarea contribuabilului privind depasirea termenului legal de depunere a declaratiei fiscale.
Impozitul stabilit din oficiu de organul fiscal competent se corecteaza astfel:
– prin depunerea efectiva de catre contribuabil a declaratiei de venit, conform legii. in situatia in care dupa depunerea de catre contribuabil a declaratiei de venit rezulta diferente fata de impozitul pe venit stabilit prin decizia de impunere din oficiu, in evidenta fiscala se vor lua in considerare numai diferentele in plus sau minus, iar pentru calculul majorarilor de intarziere se va aplica procedura similara cu procedura de calcul a majorarilor de intarziere in cazul depunerii declaratiei rectificative;
– prin efectuarea unei inspectii fiscale privind impozitul care a fost stabilit din oficiu.

« Arhiva noutati legislative