Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 74/31.01. - Ordin nr. 2210/2006 din 21/12/2006 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta

Pot fi depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanta, ca metoda alternativa de depunere, urmatoarele declaratii fiscale.
– Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, cod 14.13.01.01/a;
– Declaratia rectificativa, cod 14.13.01.00/r;
– Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cod 14.13.01.02;
– Declaratia privind impozitul pe profit, cod 14.13.01.04;
– Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, cod 14.13.01.02/s;
– Declaratia recapitulativa, cod 14.13.01.02/r;
– Decontul privind accizele, cod. 14.13.01.03;
– Decontul privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna, cod. 14.13.01.05;
– Situatia principalilor indicatori economico-financiari aferenti activitatii de jocuri de noroc.
Pentru utilizarea metodei de depunere a declaratiilor prin mijloace electronice, contribuabilii au obligatia solicitariicertificatului digital de identificare a reprezentantului legal. Solicitarea certificatului digital se face de catre contribuabil prin depunerea unei cereri la directia generala a finantelor publice judeteana sau la Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti.
Ulterior primirii certificatului digital,pentru cazul in care dreptul de semnare a declaratiilor fiscale se deleaga altor persoane,se poate solicitacertificatului digital de tip delegat de catre reprezentantul legal al contribuabilului, pe baza unei cereri care se completeaza direct pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, in conformitate cu manualul de utilizare a serviciului „Depunere declaratii on-line”.
Pentru declararea unei obligatii bugetare, pentru aceeasi perioada de raportare, nu se pot utiliza simultan mai multe metode de depunere a declaratiilor fiscale. in situatia in care platitorul de impozite, taxe si contributii a utilizat pentru aceeasi obligatie bugetara si aceeasi perioada de raportare mai multe cai de transmitere a declaratiei fiscale, va fi inregistrata prima declaratie depusa, conform legii. Orice corectie ulterioara a unei sume declarate se face prin depunerea unei declaratii fiscale rectificative, in conditiile legii._x000D_

« Arhiva noutati legislative