Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.703/16.08.- Ordin nr. 901/2006 din 05/06/2006 privind aprobareaProcedurii de modificare a codului de inregistrare in scopuri de TVA pentru persoanele juridice inregistrate ca platitori de TVA si a modelului si continutului formularelor "Noti

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de catre organul fiscal competent va avea prefixul „RO”, urmat de codul de identificare fiscala.
Toate persoanele juridice platitoare de TVA inregistrate in evidentele fiscale pana la data de 1 noiembrie 2006 vor fi inregistrate, din oficiu, de catre organele fiscale competente, in evidenta persoanelor juridice impozabile inregistrate in scopuri de TVA si li se va elibera certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. Pentru contribuabilii platitori de TVA inscrisi in evidenta speciala, organul fiscal competent va solicita prezenta contribuabilului la sediul sau, in vederea clarificarii situatiei fiscale, prin transmiterea unei notificari.
Dupa 1 ianuarie 2007, pe masura ce persoanele juridice platitoare de TVA solicita preschimbarea certificatelor de inregistrare ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, oficiile registrului comertului de pe langa tribunale vor elibera, conform prevederilor legale, un alt certificat de inregistrare ce va contine si noul identificator atribuit platitorilor de TVA (prefixul „RO” urmat de codul unic de inregistrare).

« Arhiva noutati legislative