Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 67/29.01. - Ordonanta nr. 3/2007 din 17/01/2007 privind unele masuri financiar-fiscale din domeniul protectiei sociale

Incepand cu anul 2007, cotele de contributii de asigurari sociale stabilite prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2007nu mai cuprind cota de contributie pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazuta de legislatia in vigoare.
Deasemenea, nivelul de 2% al contributiei datorate de angajatori la bugetul asigurarilor pentru somaj, diminuat conform Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile ulterioare,nu include cota contributiei de 0,25% datorata de angajatori la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.
Conform acestor precizari, cota de contributie a angajatorului la sigurari sociale, pentru conditii normale de munca, este de 19,5%, cota de contributie datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj este de 2% iarcota contributiei datorata de angajatori la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale este de 0,25%.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative