Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 376/04.06. - Ordin nr. 702/2007 din 14/05/2007 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 din Codul fiscal sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri si servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, catre/de la alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.
In vederea indeplinirii acestei obligatii se va depune semestrial la organul fiscal competent, pana in data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare incheierii semestrului de raportare, formularul (394) „Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”, cod MEF 14.13.01.02/f.
In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constata existenta unor omisiuni in datele declarate sau in cazul in care una sau mai multe facturi sunt emise in cursul unui semestru, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata, care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.
Declaratia se depune in format electronic, pe suport electronic, insotita de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii. Formatul electronic al declaratiei se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor si este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe serverul de web al Ministerului Economiei si Finantelor, portalul ANAF la adresa http://anaf.mfinante.ro/

« Arhiva noutati legislative