Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 333/17.05. - Ordin nr. 102/2007 din 27/04/2007 pentru modificarea si completarea Metodologiei de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor

Conform noilor modificari, beneficiaza de un regim special de rambursare, respectiv rambursarea se acorda cu inspectie fiscala ulterioara, persoanele impozabile care desfasoara activitati de export si care indeplinesc conditiile de mai jos, :
– au depus, in ultimele 12 luni, toate declaratiile fiscale;
– au depus toate situatiile financiare cu termen de depunere in ultimele 12 luni;
– nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat;
– au desfasurat in anul anterior activitati de export, in nume propriu sau in comision, in procent de minimum 80% din rulajul debitor al contului de clienti (4111), dar nu mai putin de echivalentul, in lei, a 1.000.000 euro.
– activitatea de export nu se desfasoara in domeniul: comertului cu bauturi alcoolice, tutunului, petrolului, comertului cu ridicata al animalelor vii, al materialului lemnos si de constructii, al deseurilor, recuperarii deseurilor si resturilor metalice si nemetalice.
La depunerea primului decont de taxa pe valoarea adaugata de catre persoanele impozabile care indeplinesc conditiile prevazute mai sus, acestea vor depune la organul fiscal competent si o cerere prin care solicita aplicarea regimului special, potrivit modelului prevazut in anexa la prezenta metodologie, insotita de balanta de verificare la data de 31.12.2006 si fisa contului 4111, urmand ca organul fiscal sa emita o decizie privind aplicarea sau respingerea aplicarii regimului special de rambursare.
Deasemenea, incepand cu 1 ianuarie 2008, si pentru contribuabilii mijlocii rambursarea se va acorda cu inspectie fiscala ulterioara.
Termenul de efectuare a inspectiei fiscale ulterioare este urmatorul:
– in cazul contribuabililor mari si mijlocii, inspectia fiscala se efectueaza in termen de maximum un an de la aprobare;
– in cazul persoanelor impozabile pentru care a fost aprobat regimul special de rambursare, inspectia fiscala se efectueaza in termen de maximum 6 luni de la aprobare.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative