Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 3/03.01. - Ordin nr. 2224/2006 din 22/12/2006 pentru aprobarea unor proceduri privind inregistrarea si gestiunea persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Persoana impozabila care nu este inregistrata si care nu are obligatia sa se inregistreze, conform art. 153 din Codul fiscal, si persoana juridica neimpozabila care are obligatia sau opteaza sa se inregistreze pentru efectuarea achizitiilor intracomunitare, potrivit art. 153.1 din Codul fiscal, depun la organul fiscal competent in a carui raza teritoriala isi au domiciliul fiscal formularul 091 „Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare”. Pe baza declaratiei depuse, organul fiscal competent emite, in termen de 5 zile, „Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA”, care contine codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare.

Persoanele impozabile inregistrate pentru achizitii intracomunitare vor utiliza codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit de organul fiscal competent numai pentru efectuarea achizitiilor intracomunitare si pentru declararea si plata taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor intracomunitare efectuate.

In relatia cu organul fiscal, persoanele fizice vor utiliza:
– codul de inregistrare in scopuri de TVA numai pentru declararea si plata TVA;
– C.N.P. pentru celelalte impozite si taxe, inclusiv pentru impozitul pe venit.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative