Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 298/04.05. - Decizie nr. 173/2007 din 23/04/2007 privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Protocolului pentru stabilirea Metodologiei privind comunicarea publica a repertoriului de opere cinematografice si alte opere

Sunt utilizatori, in sensul prezentei metodologii, orice persoane fizice sau juridice care folosesc cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de inchiriere, de subinchiriere, comodat etc.) spatii in care sunt comunicate public opere cinematografice sau alte opere audiovizuale prin intermediul oricaror mijloace (in cazul comunicarii publice a operelor cinematografice sau a altor opere audiovizuale fixate pe videograme, utilizatorii au obligatia de a obtine si licenta neexclusiva de la producatorii de videograme).
Utilizatorii au obligatia sa obtina din partea organismului de gestiune desemnat colector – DACIN SARA-, in schimbul unei remuneratii, contracte de licenta neexclusiva, indiferent de durata efectiva a utilizarii. Aceste contracte se elibereaza pe o perioada de pana la 12 luni, iar in cazul utilizatorilor care utilizeaza operele sezonier, licenta se elibereaza exclusiv pe perioada utilizarii sau pe perioada declarata pe propria raspundere de utilizator si se pot prelungi pe alta perioada determinata, la cerere.
Remuneratiile se calculeaza in cel mult 3 zile de la data autorizarii pentru intreaga perioada autorizata si se comunica organismului de gestiune desemnat colector iar plata lor se efectueaza in termen de 20 de zile de la incheierea unui semestru sau de la incheierea anului fiscal, in functie de conditiile contractuale.
Cuantumul remuneratiilor este prevazut in tabelul care face parte integranta din aceasta metodologie si este cuprins intre 15 si 200 lei, in functie de tipul utilizatorului (unitati de alimentatie publica, cazinouri, unitati turistice). In cazul intarzierilor de plata mai mari de 10 zile contractul de licenta neexclusiva acordat potrivit prezentei metodologii inceteaza de drept.

« Arhiva noutati legislative