Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 293/03.05. - Ordin nr. 337/2007 din 20/04/2007 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN

Clasificare din 20/04/2007 a activitatilor din economia nationala Incepand cu 01.01.2008 intra in vigoare editia revizuita a Clasificarii activitatilor din economia nationala. Noua Clasificare a urmarit integrarea clasificarilor la nivel international.
Regula fundamentala de clasificare este aceea ca unitatile sunt clasificate conform activitatii lor principale. Activitatea principala este activitatea care contribuie in cea mai mare masura la valoarea adaugata a unitatii, aceasta reprezentand diferenta dintre valoarea productiei brute si costul materialelor si al altor costuri intermediare.
In practica insa adeseori nu este posibila obtinerea informatiilor despre valoarea adaugata a diferitelor activitati desfasurate si determinarea activitatii trebuie sa fie facuta prin utilizarea altor indicatori (substitute). Trebuie utilizate variabilele de inlocuire pentru datele necunoscute privind valoarea adaugata, astfel incat sa se obtina cea mai buna aproximatie posibila, in comparatie cu rezultatul care ar fi fost obtinut pe baza valorii adaugate.
Pentru a evita schimbarile frecvente este necesara o regula de stabilitate. Regula de lucru este aceea ca o activitate secundara trebuie sa depaseasca, timp de 2 ani, activitatea principala a unitatii inainte ca incadrarea sa fie schimbata.

« Arhiva noutati legislative