Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 260/18.04. - Ordin nr. 537/2007 din 03/04/2007 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri" (390 VIES)

Declaratia recapitulativa se depune trimestrial, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare incheierii trimestrului, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si 1531 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care au efectuat in trimestrul de raportare livrari si/sau achizitii intracomunitare, precum si livrari si achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiular.
Declaratia recapitulativa se depune in format electronic, prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, astfel:
la registratura organului fiscal competent;
la posta, prin scrisoare recomandata;
prin completare, pe pagina de web a Ministerului Finantelor Publice;
prin SEN.
Declaratia recapitulativa se depune numai in trimestrul de raportare in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru livrarile/achizitiile intracomunitare, precum si pentru livrarile si achizitiile in cadrul unei operatiuni triunghiulare efectuate.
In Declaratia recapituativa, in coloanele cu „Baza impozabila” se vor inregistra valorile totale a tranzactiilor efectuate in perioada de raportare pe fiecare client/furnizor (baza impozabila pentru calculul TVA stabilita potrivit prevederilor Titlului VI din Codul fiscal).
Toate sumele se inscriu in lei.
Tranzactiile intracomunitare efectuate se vor raportat separat, dupa cum urmeaza:
achizitii intracomunitare de bunuri si achizitii de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare (coloana „A – Baza impozabila”);
livrari intracomunitare de bunuri (coloana „L- Baza impozabila”);
livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare (coloana „T- Baza impozabila”).

_x000D_

« Arhiva noutati legislative