Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 207/27.03. - Ordin nr. 48/2007 din 21/03/2007 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului national multianual pe perioada 2006-2009 pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si con

Furnizorii de servicii de instruire si consultanta eligibili în cadrul Programului sunt numai operatorii economici care sunt înregistrati, au înregistrate în codul CAEN activitati de instruire, respectiv consultanta, si isi desfasoara activitatea în România.
Prin Program se sustin, prin alocatie financiara nerambursabila, urmatoarele categorii de servicii, desfasurate de intreprinderile mici si mijlocii, denumite in continuare IMM, in anul in curs:
a) instruirea personalului IMM-urilor avand functii de decizie si/sau de executie, pe tematici prioritare: management (inclusiv managementul financiar), marketing, strategie si planificare, surse si metode de finantare a investitiilor si in alte domenii prioritare pentru desfasurarea activitatii intreprinderii;
b) consultanta acordata IMM-urilor eligibile, pentru elaborarea planurilor de afaceri si de marketing, a studiilor de piata si de fezabilitate, inclusiv cele necesare pentru obtinerea finantarilor din fondurile structurale.
Valoarea alocatiei financiare nerambursabile acordate beneficiarilor care trebuie sa indeplineasca anumite criterii de eligibilitate, reprezinta echivalentul a 90% din valoarea fiecarei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv TVA-ul), dar fara sa depaseasca plafoanele maxime pentru fiecare serviciu eligibil si in limita sumei maxime de 15.000 de lei pentru un beneficiar.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative