Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 158/20.02.- Decizie nr. 18/2006 din 30/01/2006 pentru publicarea in M.Of. al Romaniei, Partea I, a Protocolului avand drept obiect Metodologia privind utilizarea repertoriului de opere cinematografice si a altor opere audiovizuale al orga

Sunt utilizatori orice persoane fizice sau juridice care folosesc cu orice titlu spatiiin care sunt utilizate opere audiovizuale sau reproduceri ale acestora (comunicare publica a operelor cinematografice audiovizuale (ambiental) in spatii accesibile publicului, indiferent de modalitatea realizarii comunicarii).Datoreaza remuneratii unitatile de alimentatie publica (restaurante, cafenele, braserii,baruri, fast-fooduri, cofetarii sau unitati asimilate), sali dejocuri ori cazinouri, unitatile hoteliere si asimilate structurilor de cazare.
Utilizatorii au obligatia sa obtina din partea organismului de gestiune colectiva DACIN-SARAsau din partea OGC (Organismul de gestiune colectiva ) colector delegat, in schimbul unei remuneratii, in cuantumul prevazut in tabelul din aceasta metodologie, autorizatia-licenta neexclusiva pentru utilizarea reglementata de prezenta metodologie, indiferent de durata efectiva a utilizarii. Autorizatia-licenta neexclusiva se elibereaza pe o perioada de pana la 12 luni.Plata se face de catre utilizatorul care detine cu orice titlu spatiul in care are loc comunicarea publica, calculata lunar si inmultita cu termenul autorizat, in cel mult 3 zile de la data autorizarii, pentru intreaga perioada autorizata. In situatia transmiterii partiale cu orice titlu a folosintei unui spatiu, subdobanditorii vor plati remuneratii distincte daca utilizeaza surse proprii de sunet si imagine.

« Arhiva noutati legislative