Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.153/02.03.- Hotarare nr. 213/2007 din 28/02/2007pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004

Principalele modificari se refera la:
* Nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta – pentru determinarea profitului impozabil incepand cu anul fiscal 2007, nivelul ratei dobazii este de 7%.
* Prevederi privind modul de intocmire a facturii:
– va fi intocmita in orice limba oficiala a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de control trebuie asigurata traducerea in limba romana.
– in situatia in care denumirea bunurilor livrate/serviciilor prestate nu poate fi inscrisa pe o singura pagina, elementele obligatorii prevazute de Codul Fiscal, cu exceptia informatiilor privind denumirea si cantitatea, baza de impozitare, cota si taxa colectata se inscriu numai pe prima pagina a facturii. in aceasta situatie este obligatorie inscrierea pe prima pagina a facturii a numarului de pagini pe care le contine factura si a numarului total de pozitii cuprinse in factura respectiva.
– pe facturile emise si achitate prin numerar pe baza de bonuri fiscale, nu este necesara mentionarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, fiind suficienta mentiunea «conform bon fiscal nr./data».”
* Cursul valutar folosit, atunci cand baza de impozitare pentru TVA este exprimata in valuta. In cazul incasarii de avansuri inainte de livrarea de bunuri sau prestarea de servicii, altele decat cele pentru achizitii intracomunitare sau livrari intracomunitare de bunuri, cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea bazei de impozitare a taxei pe valoarea adaugata la data incasarii avansurilor va ramane neschimbat la data definitivarii operatiunii.
* Accize – prevederi referitoare la produse energetice, autorizatii de utilizator final, cunatum garantii, restituire accize, codul de marcare atribuit operatorilor economici cu drept de marcare, obligatii de informare privind stocul de banderole destinate marcarii.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative