Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.137/26.03.- Ordin nr. 257/2007 din 15/02/2007 privind Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA

Se poate aproba utilizarea altei perioade fiscale decat luna sau trimestrul, la solicitarea persoanei impozabile stabilite in Romania, dupa cum urmeaza:
– semestrul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 3 luni calendaristice dintr-un semestru;
– anul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 6 luni calendaristice dintr-o perioada de un an calendaristic.
In vederea utilizarii ca perioada fiscala a semestrului sau anului calendaristic, persoana impozabila trebuie sa depuna o cerere justificata la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal sau in a carui evidenta fiscala este inregistrat, pana la data de 25 februarie a anului pentru care se exercita optiunea, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 la prezenta procedura.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative