Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 1043/29.12. - Ordin nr. 2222/2006 din 22/12/2006 privind aprobareaInstructiunilor de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile prevazute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) si art. 1441 din Legea

Se reglementeaza modul de justificare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere pentru operatiunile de export si alte operatiuni similare, livrari intracomunitare si transport international si intracomunitar, si anume:
-livrari de bunuri in afara Comunitatii – factura, declaratia vamala de export, documentul de transport.
-prestarile de servicii, legate direct de export sau de bunurile plasate in regim suspensiv – factura, contractul incheiat cu exportatorul sau titularul unuia din regimurile suspensive, document de transport, document care sa ateste exportul sau plasarea bunurilor intr-un regim suspensiv.
-transport si servicii accesorii direct legate de importul de bunuri, daca valoarea acestora este inclusa in baza de impozitare -documentul de transport si contractul incheiat cu importatorul.
-prestarile de servicii efectuate in Romania asupra bunurilor mobile plasate in regimul vamal de perfectionare activa – contractul incheiat cu beneficiarul, autorizatia pentru perfectionare activa, factura pentru prestarea de servicii, declaratia vamala de export sau de reexport.
-transportul intracomunitar de bunuri, efectuat din si in insulele care formeaza regiunile autonome Azore si Madeira, precum si serviciile accesorii acestuia;
-transportul international de persoane – licenta de transport, caietul de sarcini al licentei de traseu, foaia de parcurs, diagrama biletelor de calatorie sau dupa caz, facturile fiscale.
-livrarea, modificarea, repararea, intretinerea, navlosirea, leasingul si inchirierea de nave si aeronave precum si echipamente incorporate si deasemenea livrarea de carburanti si provizii destinate a fi utilizate pe acestea.
-livrarile intracomunitare de bunuri catre o persoana care ii comunica furnizorului un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA -factura, document de transport, contract/comanda.
-livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi -factura, document de transport sau dovada inmatricularii mijloculu de transport.
-livrarile intracomunitare de produse accizabile.
-livrarile intracomunitare asimilate de bunuri -scutirea de taxa se justifica cu autofactura, documentul de transport.
-serviciile prestate de intermediarii in legatura cu operatiuni scutite -factura de comision si documentele care atesta ca serviciile sunt prestate in legatura cu operatiunile scutite.
Se fac precizari privind operatiunile de export sau livrare intracomunitara aflate in derulare la 31.12.2006 si finalizate in 2007.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative