Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 1040/28.12. - Ordin nr. 2219/2006 din 22/12/2006 pentru aprobarea Normelor privind stabilirea procedurii si a conditiilor de autorizare a antrepozitului de taxa pe valoarea adaugata, prevazut la art. 144 alin. (1) lit. a) pct. 8 din Legea n

Potrivit art. 144 alin. (1) lit. a) pct. 8 dinCodulfiscal, sunt scutite de taxa pe valoarea adaugata livrarile de bunuri care urmeaza sa fie plasate in regim de antrepozit de taxa pe valoarea adaugata.
Pentru produse accizabile, antrepozitul fiscal functioneaza si ca antrepozit de taxa pe valoarea adaugata. Pentru celelalte bunuri, antrepozitul de taxa pe valoarea adaugata trebuie sa fie autorizat sa functioneze in aceasta calitate de catre Ministerul Finantelor Publice.
Autorizatia de antrepozit de taxa pe valoarea adaugata pentru o locatie se elibereaza numai cu indeplinirea anumitor conditii legate de natura bunurilor depozitate, de amplasarea, construirea si echiparea locatie astfel incat sa se previna scoaterea bunurilor din acest loc fara plata taxei, de cazierul fiscal si juridic al persoanelor fizice care urmeaza sa-si desfasoare activitatea ca antrepozitar autorizat sau al administratorilor in cazul persoanelor juridice, si de capacitatea persoanei care urmeaza sa isi desfasoare activitatea ca antrepozitar autorizat de a demonstra ca poate indeplini cerintele legate de functionarea antrepozitului.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative