Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 1040/28.12. - Ordin nr. 2216/2006 din 22/12/2006 pentru aprobarea Instructiunilor pentru aplicarea masurilor de simplificare cu privire la transferuri si achizitii intracomunitare asimilate prevazute la art. 128 alin. (10) si art. 1301 alin

Se prevad masuri simplificate cu privire la transferuri si achizitii intracomunitare asimilate, in cazul bunurilor vandute in regim de consignatie sau din stocuri la dispozitia clientului si pentru bunurile transmise pentru testarea sau a verificarea conformitatii, in vederea diminuarii problemelor de natura practica in ceea ce priveste inregistrarea in scopuri de TVA, in celalalt stat mebru, a furnizorilor bunurilor transportate.

Pentru bunurile livrate in baza unui contract de consignatie, se considera ca livrarea bunurilor de la consignant la consignatar are loc la data la care bunurile sunt livrate de consignatar clientilor sai.
Pentru stocurile la dispozitia clientului, se considera ca transferul proprietatii bunurilor are loc la data la care clientul intra in posesia bunurilor.
Pentru bunurile transmise in vederea testarii sau a verificarii conformitatii, se considera ca transferul proprietatii bunurilor a avut loc la data acceptarii bunurilor de catre beneficiar.

Vanzarea de bunuri de la furnizor la consignatar sau la clientul la dispozitia caruia au fost puse bunurile siacceptarea de catre beneficiar a marfurilor transmise in vederea testarii sau a verificarii conformitatii,prin aplicarea masurilor simplificate, este considerata:
– o livrare intracomunitara, din punctul de vedere alfurnizorului, pe care acesta trebuie sa o declare ca atare in statul membru din care au fost transportate bunurile;
-o achizitie intracomunitara, din punctul de vedere alconsignatarului sau al cumparatorului bunurilor, pe care acesta trebuie sa o declare ca atare in statul membru destinatie.

Aplicarea masurilor simplificate presupune respectarea urmatoarelor conditii :
– ambele state nu considera mutarea acestor bunuri ca transferuri si achizitii intracomunitare asimilate sau aplica un regim de simplificare similar.
– consignatarul sau cumparatorul bunurilor, din celalalt stat membru sunt cunoscuti de catre furnizor sunt inregistrati in scopuri de TVA in respectivul stat membru.

Transportul bunurilor in celalalt stat membru, fara sa existe o tranzactie propriu-zisa, trebuie raportat de catre furnizor in registrul non-transferurilor si daca ulterior bunurile sunt cumparate, trebuie sa se faca o mentiune in registrul non-transferurilor cu privire la factura emisa pentru aceasta livrare intracomunitara de bunuri.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative