Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 1038/28.12. - Hotarare nr. 1850/2006 din 21/12/2006pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale

Cota contributiei la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, datorata de angajatori, in procent de 0,25%, se aplica asupra fondului total de salarii brute lunare realizate de salariatii incadrati in temeiul unui contract individual de munca incheiat pentru norma intreaga sau cu timp partialsau a unui contract de munca la domiciliu, de munca temporara sau de ucenicie la locul de munca, indiferent de durata acestora. Cota contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj de angajatorii, stabilita potrivit legislatiei in vigoare, se diminueaza cu 0,25 puncte procentuale.
(Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii ajunsi in stare de insolventa.)

Cererile pentru stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, insotite de documentele specificate de aceste norme si de o copie de pe notificarea salariatilor sau organizatiilor salariale adresata, administratorului sau lichidatorului angajatorului in stare de insolventa, in vederea efectuarii demersurilor necesare pentru plata creantelor salariale, se intocmesc dupa modelul prevazut in anexa la prezentele norme si se depun la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, urmand a fi solutionate in termen de 45 de zile de la data inregistrarii.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative