Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 1029/27.12 - Ordin nr. 2135/2006 din 12/12/2006 privind inregistrarea operatorilor economici care vor efectua achizitii intracomunitare de produse accizabile dupa data de 1 ianuarie 2007.

Toti operatorii economici importatori care achizitioneaza produse supuseaccizelor armonizate (bere, vinuri, bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, produse intermediare, alcool etilic, tutun prelucrat, produse energetice, energie electrica) de la antrepozite fiscale de productie sau de la antrepozite fiscale de depozitare din alte state membre ale Uniunii Europene,trebuie sa se autorizeze. Autorizarea in calitate de operatori inregistrati se face la Ministerul Finantelor Publice – Directia de autorizari si consta in eliberarea unei autorizatii provizorii, care atesta calitatea de operator inregistrat si codul de acciza atribuit acestuia.
Deasemenea, toti operatorii economici importatori care achizitioneazaalte produse accizabile (cafea, confectii din blanuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur si/sau din platina,produse de parfumerie, arme si arme de vanatoare, iahturi si alte nave si ambarcatiuni pentru agrement, motoare cu capacitate de peste 25 CP destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement) de la operatori economici din alte state membre ale Uniunii Europene, au obligatia sa se autorizeze in acest sens. Autorizarea in acest caz se face la autoritatea fiscala teritoriala unde sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe si consta in eliberarea unei autorizatii provizorii, care va produce efecte incepand cu data de 1 ianuarie 2007 pana la eliberarea autorizatiei propriu-zise cu valabilitate de 3 ani.
Autorizatiile provizorii produc efecte incepand cu data de 1 ianuarie 2007 pana la emiterea autorizatiei propriu-zise, cu conditia ca pana la 1 martie 2007 operatorul economic sa se conformeze prevederilor din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si precizarilor normelor metodologice emise in aplicarea acestuia. _x000D_

« Arhiva noutati legislative