Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Veniturile din 2014 pot fi declarate online

Incepand cu 6 aprilie 2015, formularul 200, declaratia privind venitul realizat in anul  2014,  poate fi depus si on-line fara a mai fi nevoie de o deplasare la ANAF sau de depunere prin posta. Formularul 200 trebuie depus pana pe 25 mai.

Cine trebuie sa depuna acest formular ?

Persoanele fizice care au realizat in mod individual sau intr-o forma de asociere venituri in bani sau in natura din Romania, provenind din:

·         activitati comerciale

·         profesii libere

·         drepturi de proprietate intelectuala

·         cedarea folosintei bunurilor cu titlul de activitate independenta (peste 5 contracte)

·         cedarea folosintei bunurilor (chirii)

·         activitati agricole care nu sunt impuse conform normelor de venit

·         operatiuni de vanzare-cumparare valuta la termen, pe baza de contract

·         transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale, si valorile mobiliare in cadrul societatilor inchise;

·         silvicultura

·         piscicultura

Cum se completeaza formularul online?

Formularul electronic poate fi completat electronic si semnat cu certificatul digital calificat (instructiuni detaliate se gasesc la www.anaf.mfinante.gov.ro pagina „Servicii online Declaratii electronice”) si completarea datelor folosind direct serviciul Spatiul Privat Virtual (instructiuni detaliate se gasesc la www.anaf.mfinante.gov.ro „Spatiu Privat Virtual”).

Persoanele care nu au accesat inca Spatiul Privat Virtual, pot incepe sa foloseasca acest serviciu accesand www.anaf.mfinante.gov.ro «Spatiul privat virtual» pagina „Inregistrare utilizatori” si completand informatiile solicitate. Sunt necesare doar datele de identificare, numarul de telefon, adresa e-mail si numarul uneia dintre deciziile de impunere emise de ANAF incepand cu anul 2013.

 

« Arhiva noutati legislative