Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Noutati legislative: Cine administreaza contribuabilii mijlocii?

Doua noi ordine privind administrarea contribuabililor au fost emise de ANAF: Ordinul 468/2015 pentru contribuabili mijlocii si ordinul 467/2015 pentru contribuabilii mari.

Conform ordinului 468/2015, contribuabilii mijlocii sunt administrati de administratiile judetene ale finantelor publice si de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii. Administratiile judetene, respectiv din Bucuresti, administreaza contribuabilii persoane juridice care au domiciliul fiscal pe raza lor teritoriala, precum si sediile secundare ale acestora, chiar daca activitatea sediilor secundare se desfasoara in alte judete.

Tot administratiile judetene administreaza contribuabilii nerezidenti pentru care contribuabilii mijlocii au calitatea de reprezentanti sau reprezentanti fiscali.

Potrivit ordinului 467/2015, Directia generala de administrare a marilor contribuabili administreaza marii contribuabili, sediilor secundare inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor infiintate de marii contribuabili si contribuabilii nerezidenti pentru care marii contribuabili au calitatea de reprezentanti sau reprezentanti fiscali.

 

« Arhiva noutati legislative