Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.746/06.11.2012. - Ordin nr. 66/2012 din 19/10/2012 pentru aprobarea Ghidului privind cadrul legal care reglementeaza importul paralel de produse medicinale veterinare pentru care s-a acordat deja o autorizatie de comercializare şi a Procedurii simplificate de obtinere a autorizatiei de import paralel pentru produse medicinale veterinare

 

Importul paralel este o forma licita de comert intre statele membre ale U.E. prin care un produs medicinal veterinar pentru care a fost eliberata o autorizatie de comercializare in tara de origine este introdus in Romania in paralel sau in afara retelei de distributie pe care fabricantii sau furnizorii originari au stabilit-o pentru produsele lor.

Ghidul este un document informativ, destinat sa ajute autoritatile nationale şi operatorii economici implicati in importul paralel al produselor medicinale veterinare sa inteleaga care sunt principalele repere legale ce reglementeaza acest tip de activitate, astfel cum au fost acestea definite prin Comunicatul Comisiei Europene din anul 2003.

Procedura se aplica exclusiv pentru produsele medicinale veterinare la care se refera Ghidul privind cadrul legal care reglementeaza importul paralel de produse medicinale veterinare pentru care s-a acordat deja o autorizatie de comercializare.

« Arhiva noutati legislative