Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.624/30.08.2012 - Ordonanta nr. 23/2012 din 23/08/2012 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 90/2008 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si a O.G. nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati

Dintre modificarile si completarile intervenite la OUG 90/2008 se disting cele referitoare la supravegherea in interes public a profesiei contabile.

In ceea ce priveste prevederile referitoare la organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, importante modificari intervin in legatura cu admiterea la stagiul de pregatire. Astfel, examenul de admitere la stagiul de pregatire pentru experti contabili sau contabili autorizati este eliminat pentru absolventii cursurilor de master, organizate de facultatile de profil economic care, la cerere, se pot inscrie direct la stagiul de pregatire de 3 ani, fara sa mai fie nevoiti sa sustina examenul de admitere in stagiu.

De asemenea, persoanele care au calitatea de contabil autorizat si au absolvit studii economice superioare, au acces la profesia de expert contabil doar prin sustinerea unui examen de diferenta la disciplinele: Contabilitate, Expertiza contabila, Doctrina si deontologia profesiei contabile, Audit financiar si Evaluare economica si financiara a intreprinderilor.         

« Arhiva noutati legislative