Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.508/24.07.2012 - Ordin nr. 4469-1804/2012 din 12/06/2012 privind aprobarea Metodologiei de utilizare a instrumentelor Europass si Youthpass si a Metodologiei-cadru cu privire la serviciile de consiliere si orientare a carierei pe tot parcursul vietii

Europass este un portofoliu personal de documente pe care orice persoana il poate crea si folosi pentru prezentarea competentelor si calificarilor sale, in vederea identificarii si recunoasterii acestora in spatiul european si a facilitarii accesului pe piata muncii sau a accesului la programe de educatie si formare profesionala.

Certificatul Youthpass este un document de recunoastere a activitatilor de formare si a competentelor dezvoltate in cadrul Programului „Tineret in Actiune” (TiA) – program al Uniunii Europene care vizeaza sustinerea activitatilor de invatare nonformala pentru tineri.

Consilierea si orientarea carierei pe tot parcursul vietii se refera la totalitatea serviciilor si activitatilor care asista persoanele de orice vârsta si in orice moment al existentei lor sa faca alegeri in sfera educationala, de formare sau munca si sa isi gestioneze cariera. Serviciile de consiliere si orientare in cariera se realizeaza prin unitati si institutii de invatamânt preuniversitar, universitati, servicii de ocupare a fortei de munca, centrele comunitare pentru invatare permanenta. Ele pot fi realizate si la locul de munca, in serviciile sociale si in sectorul privat.

« Arhiva noutati legislative