Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.341/19.05.2012 - Regulament nr. 6/2012 din 09/05/2012 privind modificarea si completarea Regulamentului B.N.R. nr. 4/2005 privind regimul valutar, precum si abrogarea Normei B.N.R nr. 4/2005 privind efectuarea operatiunilor de schimb valutar

Potrivit modificarilor, platile, incasarile, transferurile si orice alte asemenea operatiuni care decurg din vanzari de bunuri si prestari de servicii intre rezidenti, indiferent de raportul juridic care le reglementeaza, se realizeaza numai in moneda nationala (leu), cu exceptia operatiunilor prevazute in anexa nr. 2 «Categorii de rezidenti care pot efectua operatiuni in valuta», care se pot efectua si in valuta. Anterior, aceasta reglementare se referea la “operatiuni care care fac obiectul comertului cu bunuri si servicii intre rezidenti”.

In plus, se prevede in mod specific faptul ca si platile, incasarile, transferurile si orice alte asemenea operatiuni intre rezidenti care decurg din remunerarea muncii prestate, indiferent de raportul juridic care le reglementeaza, se realizeaza numai in moneda nationala (leu).

 

« Arhiva noutati legislative