Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 888/29.12 - Ordin nr. 8061/2008 din 16/12/2008 pentru modificarea si completarea Normelor privind procedurile simplificate de vamuire, aprobate prin Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 5.465/2007

Prezentul Ordin aduce modificari Normelor privind procedurile simplificate de vamuire si intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2009.
Autorizatiile emise conform vechilor reglemenari vor mai fi valabile pana la 14 martie 2009, urmand ca dupa aceasta data, in cazul in care agentul economic indeplineste conditiile de la art. 261 si 264 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/2003 sa primeasca o noua autorizatie, iar cei care nu indeplinesc conditiile prevazute in Reglament sa li se suspende autorizatiile.
Autorizatia pentru procedura declaratiei simplificate sau pentru procedura de vamuire la domiciliu se acorda persoanelor juridice care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
declara marfuri in nume propriu;
actioneaza in calitate de reprezentant, respectiv:
comisionarilor in vama pentru reprezentare directa sau indirecta;
persoanelor juridice, altele decat cele autorizate sa functioneze in calitate de comisionar in vama, in cazul in care actioneaza ca reprezentanti indirecti pentru o singura persoana.
In plus fata de ceea ce era prevazut anterior, nu pot fi supuse procedurilor simplificate de vamuire marfurile care fac parte din urmatoarele categorii:
deseuri;
precursori de droguri
marfuri care fac obiectul Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. _x000D_

« Arhiva noutati legislative