Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 87/04.02.- Ordin nr. 227/2008 din 24/01/2008 privind indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual

Pentru anul fiscal 2008, indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual este 3,8%.
Indicele de inflatie se ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit ce trebuie platit trimestrial de catre societatile comerciale bancare, persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine. Acesti contribuabili, pe parcursul intregului an declara, prin declaratia 100, si platesc trimestrial o suma ce reprezentand o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu acest indice de inflatie.
Contribuabilii nou-infiintati, cei infiintati in cursul anului precedent sau cei care la sfarsitul anului fiscal precedent inregistreaza pierdere fiscala, vor declara suma reprezentand impozit pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectueaza plata anticipata. Cei care inregistreaza pierdere contabila la sfarsitul unui trimestru, nu mai au obligatia de a efectua plata anticipata stabilita pentru acel trimestru si vor completa in declaratia 100 cifra 0.

« Arhiva noutati legislative