Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 87/04.02. - Hotarare nr. 8/2008 din 24/01/2008 privind modalitatea si termenele de plata a cotizatiilor fixe in anul 2008 si a cotizatiilor variabile datorate de consultantii fiscali pentru veniturile realizate in anul 2007 si depunerea dec

In anul 2008 plata cotizatiilor fixe si variabile datorate de consultantii fiscali se efectueaza dupa cum urmeaza:
cotizatia fixa aferenta anului 2008, pana la data de 31 martie a anului in curs;
cotizatia variabila, aferenta veniturilor realizate din activitatea de consultanta fiscala in anul 2007, pana la data de 31 martie a anului in curs.
Cotizatia variabila pentru consultantii fiscali activi persoane fizice se calculeaza pentru anul 2007 din luna urmatoare inregistrarii la Camera Consultantilor Fiscali iar pentru societatile comerciale de consultanta fiscala se calculeaza incepand cu data de 1 noiembrie 2007.
Veniturile obtinute ce se iau in calcul la stabilirea cotizatiilor variabile se diminueaza cu sumele care au fost cedate subcontractorilor si colaboratorilor consultanti fiscali, membri ai Camerei Consultantilor Fiscali.
De asemenea, pana la data de 31 martie, se vor depune la Camera Consultantilor Fiscali declaratii conform modelelor prevazute in anexele la prezenta Hotarare , dupa cum urmeaza:
consultantii fiscali declara veniturile obtinute in anul precedent de raportare;
consultantii fiscali, persoane fizice active, care nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala in nume propriu, ci doar in numele sau in contul unei persoane juridice, ori nu au desfasurat deloc activitate de consultanta fiscala, depun o declaratie in care vor specifica aceasta situatie;
societatile comerciale de consultanta fiscala care nu au desfasurat o astfel de activitate depun o declaratie in care vor specifica aceasta situatie.

« Arhiva noutati legislative